404 Not Found


nginx
inboedelverzekeringen – verzekering online afsluiten .eu
Ga naar de inhoud

inboedelverzekeringen

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt kosten die gemaakt worden bij schade aan de inboedel, de ‘huisraad’. Tot de inboedel behoren onder andere de inrichting van woningen en bebouwen (meubilair, gordijnen etc.) en daarnaast ook goederen als fietsen, kleine huisdieren, tuinaanleg en bromfietsen. Schade die aan deze producten opgelopen wordt kan verhaald worden op de inboedelverzekering.

Word er geknoeid op bijvoorbeeld dure tapijten of meubelen? Breekt er een kostbaar beeld of servies? De gemaakte kosten worden gedekt door de inboedelverzekering.

Dekking inboedelverzekering

Wat de exacte dekking is, is afhankelijk van de verzekering. Per verzekeraar verschilt de dekking. Het is dan ook zeer belangrijk altijd de dekking en voorwaarden goed door te nemen voordat u een inboedelverzekering afsluit. Ook het bedrag waarvoor u zich verzekerd is erg belangrijk. Zorg dat u niet onderverzekerd bent, u krijgt dan mogelijk te weinig uitbetaald bij schade. Oververzekerd zijn kost u onnodige premie, u zult immers alleen de maximale schade aan de goederen uitgekeerd krijgen en niet meer. Verzekeren voor een hoger bedrag is dus niet nodig. Een goede dekking is dus van belang.

Buitenhuisdekking

Een inboedelverzekering dekt schade aan de inboedel, goederen die zich binnenshuis bevinden. Verschillende verzekeraars bieden daarnaast buitenhuisdekking aan, soms als standaard onderdeel van de inboedelverzekering, in andere gevallen als aanvullende verzekering. Met buitenhuisdekking zijn je goederen niet alleen meer binnenshuis gedekt, maar worden schadegevallen die buiten de woning ontstaan zijn eveneens gedekt. Niet alle goederen vallen binnen de dekking van deze aanvulling, er wordt uitsluitend dekking verschaft op goederen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Denk hierbij aan de duurdere spullen die je mee naar buiten neemt als (foto)camera’s, laptops, bobby-artikelen (sport, muziekinstrumenten) etc. In de meeste gevallen geeft de buitenhuis dekking een wereldwijde dekking tegen schade en diefstal. Om deze reden vervangt deze aanvulling op de standaard inboedelverzekering de bagagedekking van de reisverzekering in veel gevallen.
Vaak valt de mobiele telefoon echter buiten de standaarddekking van de buitenhuisdekking. Om deze reden is het belangrijk altijd goed de voorwaarden van de verzekering door te nemen om zo niet voor onaangename verrassingen komen te staan in geval aanspraak op de vezekering gedaan wordt.

Is uw inboedelverzekering up-to-date?

Door een verbouwing is een nieuwe kamer ontstaan waarvan u een thuisbioscoop gemaakt heeft. Een mooie beamer, surround set en Blu-ray speler met een totale waarde van duizenden euro’s is geïnstalleerd. Daarnaast is er goed geïnvesteerd in de meubilering en stoffering. Heeft u eraan gedacht dat de waarde van uw inboedel door dit soort aanpassingen wel eens boven het verzekerde bedrag uit kan komen? Het is dus van groot belang uw inboedelverzekering regelmatig (jaarlijks bij voorkeur) te raadplegen en te kijken of u niet onderverzekerd bent. Mocht er een aanpassing nodig zijn, doe deze dan zeker! De premie zal stijgen, maar deze stijging in de kosten weegt zeker op tegen het risico dat u loopt op schade aan de dure inboedel.