404 Not Found


nginx
autoverzekeringen – verzekering online afsluiten .eu
Ga naar de inhoud

autoverzekeringen

Autoverzekering online afsluiten

Het verzekeren van uw auto is verplicht. In de wet is vastgelegd dat een auto pas toegang heeft tot de openbare web als deze verzekerd is. Een autoverzekering is dus verplicht, maar welke verzekering past nu het best bij uw auto?

WA autoverzekering

Een WA verzekering is een ‘Wettelijke aansprakelijkheid’ verzekering en is de minimale verzekering die elke autobezitter dient af te sluiten. Schade die u met uw auto veroorzaakt wordt vergoed, schade aan eigen auto wordt niet vergoed.
De WA verzekering is voornamelijk bedoeld voor auto’s die 10 jaar of ouder zijn. De lagere verzekeringspremie van deze verzekering maakt deze verzekervorm aantrekkelijker voor auto’s van hogere leeftijd door de geringere waarde van deze auto’s.

WA+ autoverzekering (WA + beperkt casco)

Een WA+ dekt net iets meer dan een WA verzekering. Naast de schade die u zelf veroorzaakt met uw auto wordt nu ook bij o.a. brandschade, diefstal, stormschade en ruitbreuk aan eigen auto vergoed. Schade aan eigen auto die u zelf veroorzaakt wordt niet vergoed.
Een WA-plus verzekering wordt in de meeste gevallen afgesloten voor een auto die niet meer volledig verzekerd dient te worden, maar die nog niet zo oud is dat enkel een WA verzekering wenselijk is.

All-Risk autoverzekering (WA + volledig casco)

De maximale dekking voor autobezitters. Deze verzekering dekt naast alle dekking van de WA+ verzekering ook schade die u zelf aangericht heeft aan eigen voertuig. Hierbij zijn ook diefstal, ruitschade (in de meeste gevallen) en schade bij aanrijdingen allemaal gedekt.
De All-risk verzekering wordt over het algemeen afgesloten voor nieuwe auto’s. Dit omdat een volledige dekking bij een nieuwe auto meestal eerder gewenst is dan bij een oudere auto.

Dekking per verzekering soort:

Oorzaak schade WA + casco
(All-Risk autoverzekering)
WA + beperkt casco WA
Schade aan derden Gedekt Gedekt Gedekt
Brand, explosie en blikseminslag Gedekt Gedekt x
Diefstal Gedekt Gedekt x
Ruitbreuk Gedekt Gedekt x
Botsingen met dieren Gedekt Gedekt x
Storm en ander natuurgeweld Gedekt Gedekt x
Aanrijdingen, slippen en te water raken Gedekt x x
Anders van buitenkomend onheil Gedekt x x

Verzekeraars

FBTO FBTO autoverzekeringen