Home / bootverzekering

bootverzekering

Een bootverzekering beschermt uw jacht, zeilschip of ander vaartuig tegen schade, diefstal en pechgevallen. Met een Pleziervaartuigverzekering weet u zeker dat uw boot optimaal beschermd is.
Net als bij een autoverzekering bestaan er verschillende dekkingen bij bootverzekeringen. De ene dekking vergoed alleen schade toegebracht aan vaartuigen van anderen hoewel de uitgebreidste dekkingen ook schades vergoeden aan uw eigen boot of plezierjacht.

Voor welke vaartuigen is een bootverzekering geschikt?

Een bootverzekering is niet alleen voor jachten geschikt. In veel landen is het verplicht een WA verzekering te hebben voor je vaartuig, of het nu een waterscooter, jetski of plezierjacht betreft. Andere vaartuigen zijn daarom ook prima te verzekeren via een bootverzekering. Omdat een bootverzekering dus niet alleen bedoeld is voor boten, wordt ook wel gesproken van een pleziervaartuigverzekering of watersportverzekering. Hiermee kunt u dus vrijwel elk vaartuig voorzien van minimaal een WA dekking. Des te groter de waarde is die het vaartuig vertegenwoordigd, des te uitgebreider de verzekering kan zijn.

Pleziervaartuigverzekering vergelijken

Een pleziervaartuigverzekering is verkrijgbaar bij verschillende verzekeraars. De voorwaarden verschillen per verzekeraar. De ene pleziervaartuigverzekering is niet de andere, daarom is het vergelijken van pleziervaartuigverzekeringen sterk aan te raden.

Top