Bunq

Bunq is een Nederlandse online bank die in 2015 werd opgericht door Ali Niknam. De bank is gericht op het bieden van een eenvoudige en intuïtieve gebruikerservaring voor zijn klanten, en streeft naar transparantie en duurzaamheid in al zijn activiteiten.

Wat Bunq uniek maakt, is de nadruk die het legt op het aanbieden van maatwerk aan zijn klanten. De bank biedt verschillende opties voor het personaliseren van betaalpassen en het aanpassen van de look en feel van de Bunq-app. Daarnaast biedt de bank diverse innovatieve functies, zoals het delen van rekeningen met vrienden of familie en het kunnen aanmaken van meerdere rekeningen binnen één account.

Een ander belangrijk aspect van Bunq’s bedrijfsfilosofie is de nadruk op duurzaamheid en ethische overwegingen. Bij Bunq kies je zelf waarin de bank namens jou investeert, bijvoorbeeld alleen in projecten die een positieve impact hebben op de samenleving en het milieu. Jij kiest!

Bunq heeft een Europese bankvergunning en is daarmee onderworpen aan dezelfde regelgeving en bescherming als traditionele banken. Het is een volwaardige bank die alle gangbare bancaire diensten aanbiedt, waaronder betalingsverkeer, sparen, lenen en beleggen. De bank valt onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel. Mocht een bank failliet gaan, dan zorgt De Nederlandsche Bank (DNB) dat je je geld terugkrijgt. Van 1 cent tot maximaal € 100.000 per persoon, per bank.

Top