Home / nieuws / Collectiviteitskorting belangrijkste reden keuze zorgverzekeraar

Collectiviteitskorting belangrijkste reden keuze zorgverzekeraar

Het kiezen van de beste zorgverzekering is voor velen een lastige keuze. Iedereen hecht waarde aan andere aspecten. De ene kiest de zorgverzekering met de laagste premie, de ander vindt vrije zorgkeuze belangrijk en weer een ander kiest de zorgverzekering uit die het beste imago heeft. Echter, voor de meeste mensen blijkt een andere reden doorslaggevend.

Traditioneel kiezen eind van het jaar veel mensen ervoor over te stappen van zorgverzekering. Wie overstapt kan vaak veel geld besparen op de premie en de aanvullende dekkingen. Uit onderzoek is gebleken Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF). 522 Nederlandse consumenten hebben meegewerkt aan het onderzoek. Gevraagd is wat de belangrijkste reden is om te kiezen voor een specifieke zorgverzekering. Collectiviteitskorting is de meest genoemde reden om voor een verzekering te kiezen.

Afspraken met zorgverzekeraars

Veel werkgevers hebben afspraken met zorgverzekeraars. Omdat grote werkgevers, verenigingen of vakbonden veel leden of medewerkers hebben die een zorgverzekering nodig hebben, kunnen ze collectiviteitskortingen afdingen. Lid zijn van een vereniging of werken voor een bepaalde verzekeraar kan dus een korting opleveren op de zorgverzekering. Nu blijkt de collectiviteitskorting de meest belangrijke reden te zijn bij de keuze voor zorgverzekeraar.

Collectiviteitskorting belangrijker dan lage premie en vrije zorgkeuze

Opvallend is dat het grootste deel van de ondervraagden een collectiviteitskorting belangrijker vindt dan de laagste premie. Ook vrije zorgkeuze wordt door veel mensen als belangrijkste reden genoemd als hoofdreden om te kiezen voor een specifieke zorgverzekering. Op de derde plaats komt pas een lage premie. Nederlanders kiezen dus eerder een zorgverzekering waar ze collectiviteitskorting ontvangen dan de voordeligste zorgverzekering.

Overstappen van zorgverzekering

Dat het onderzoek naar beweegredenen voor het kiezen van zorgverzekering nu uitgevoerd is, is geen toeval. Traditioneel stappen veel mensen aan het einde van het jaar over van zorgverzekeraar. Wie overstapt kan veel geld besparen, in sommige gevallen is zelfs een besparing van enkele tientallen euro´s per maand mogelijk. Op verzekeringonlineafsluiten.eu kunt u de zorgverzekering 2014 vergelijken. Benieuwd of uw zorgverzekering ook voordeliger is met collectiviteitskorting? Vergelijk dan uw zorgverzekering op Independer.

Top