Home / nieuws / Zorg zonder eigen risico

Zorg zonder eigen risico

Geen eigen risico

Het eigen risico is weer verhoogd. Waar het eigen risico dit jaar nog 150 euro bedroeg, is het eigen risico voor 2013 vastgesteld op 350 euro. Maar, er is een mogelijkheid het eigen risico te ontwijken.

Zorg zonder eigen risico

Ieder jaar wordt het eigen risico weer hoger. Het eigen risico is het bedrag dat de verzekerde zelf dient bij te dragen aan de zorgkosten. Voor het jaar 2013 is dit eigen risico vastgesteld op 350 euro. U dient de eerste 350 euro van de gemaakte zorgkosten die niet onder de basisverzekering vallen dus zelf te betalen.

Voor veel mensen is dit echter heel veel geld en zelfs een reden om gebruik van zorg uit te stellen. Dit is nu echter niet meer nodig. Er is nu een zorgverzekeraar die de optie biedt het wettelijk verplichte risico de omzeilen. Verzekeraar zorgeloos biedt namelijk de mogelijkheid het eigen risico op te heffen met behulp van een aanvullende module. Voor deze module betaalt u €12,50 per maand extra premie. Dit komt neer op een bedrag van €150 over het jaar 2013. Voor dit bedrag wordt het eigen risico van 350 euro opgeheven. Dit komt neer op een korting van 200 euro, mits u normaal gesproken het volledige eigen risico nodig zou hebben.

Geen eigen risico voor stoppen met roken

Bij de zorgverzekering van ONVZ hoeven verzekerden geen eigen risico te betalen over producten om te stoppen met roken. De stop-met-roken producten worden door deze verzekeraar volledig vergoed. Interesse? Kijk snel bij ONVZ.

Top