Home / rechtsbijstandverzekeringen

rechtsbijstandverzekeringen

Een juridisch geschil? Advocaat nodig? Deze zaken brengen al snel hoge kosten met zich mee. Verzeker u daarom tegen deze kosten en sluit een rechtsbijstandverzekering af. Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die dekt eventuele kosten bij juridisch advies of juridische bijstand. De verzekeraar heeft juristen en advocaten in dienst die u bijstaan wanneer dit gewenst is. De normaal hoge kosten voor deze bijstand worden door de rechtsbijstandverzekeringen opgevangen. Ook bij een rechtsbijstandverzekering is het weer afhankelijk van de aanbieder wat de dekking is. Informeer daarom goed naar de dekking en de voorwaarden voordat u besluit een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Wanneer een rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Een rechtsbijstandverzekering is raadzaam voor iedereen die verhoogde kans heeft betrokken te raken bij een juridisch conflict. Gemiddeld komen drie van de tien Nederlanders ooit in aanraking met een juridisch geschil. Dit verschilt van onvrede met een gekocht product tot aansprakelijkheidsvraagstukken tot conflicten over schade. De kosten die bij een juridisch geschil gemaakt worden lopen echter al snel hoog op. Een rechtsbijstandverzekering is in die gevallen dus gewenst. Deze verzekering dekt de gemaakte kosten (gedeeltelijk). Voor sommige mensen is een rechtsbijstandverzekering echter nuttiger dan voor anderen.

Huis kopen

Gaat u binnenkort een grote aankoop doen? Een nieuw huis kopen bijvoorbeeld? U kunt voor verborgen gebreken komen te staan. Stel bijvoorbeeld dat de fundering van uw woning rot blijkt te zijn. Dit was nog niet zichtbaar op het moment dat u het huis kocht. Een aantal jaren later blijkt reparatie veel geld te gaan kosten. U heeft de woning aangekocht met een verborgen gebrek. In dergelijke gevallen kunt u als u een rechtsbijstandverzekering heeft beroep doen op juridische hulp. De verzekeraar heeft veel ervaring met dergelijke geschillen en bezit de juiste personen om u juridisch te ondersteunen. De juristen van de rechtsbijstandsverzekeraar zullen u juridisch ondersteunen bij het krijgen van uw gelijk en het verhalen van eventuele geleden schade.

Arbeidsovereenkomsten en ontslag

Ook in geval van ontslag kan een rechtsbijstandverzekering goed van pas komen. Bent u bijvoorbeeld van mening dat het ontslag onterecht is? Een rechtsbijstandverzekering kan helpen uw gelijk te krijgen en eventuele schadevergoedingen te claimen. Daarnaast kan een rechtsbijstandverzekering van pas komen bij het inwinnen van advies. Verzekeraars hebben juridische medewerkers in dienst die u kunnen ondersteunen en advies kunnen geven over bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst of contract.

Rechtsbijstand bij autoverzekeringen

Bij uw autoverzekering kunt u rechtsbijstand meeverzekeren. Voor een paar euro per maand extra bent u verzekerd van hup in geval van schuldvraag bij een ongeval. De rechtsbijstand aanvulling zorgt ervoor dat u de schuldvraag niet zelf hoeft uit te zoeken. Daarnaast helpt de rechtsbijstand bij het verhalen van schade bij de verzekeraars van de tegenpartij. De rechtsbijstandverzekering neemt u alle rompslomp uit handen.

Populaire rechtsbijstandverzekeraars

Nederland kent verschillende rechtsbijstandsverzekeraars. De misschien wel bekendste verzekeraar is Arag rechtsbijstand, een verzekeraar die speciaal gericht is op rechtsbijstand verzekeringen. Daarnaast bieden verschillende van de grote verzekeraars een rechtsbijstandverzekering aan. FBTO, OHRA, Ditzo en Centraal Beheer Achmea (Das rechtsbijstand) hebben allemaal rechtsbijstandverzekeringen.

Top