Home / scooterverzekering

scooterverzekering

Je hebt een nieuwe scooter, daar ben je zuinig op. Maar op je scooter ben je een volwaardig deelnemer aan het verkeer. Je bent dus verantwoordelijk voor schade die je toebrengt aan anderen in het verkeer. Daarnaast kunnen zij ook schade aan je scooter veroorzaken. Verzeker je scooter daarom goed!

Omdat je deelneemt aan het verkeer met je scooter en daarmee schade kunt veroorzaken aan andere weggebruikers ben je verplicht je scooter te verzekeren. Een WA verzekering is de minst uitgebreide verzekering en iedere scooterbezitter die deel neemt aan het verkeer dient deze dan ook te bezitten. Niet verzekeren van je scooter kan je een aanzienlijke boete opleveren. Met een WA-scooterverzekering is je scooter of brommer verzekerd voor schade die jij aanbrengt aan anderen met je scooter.

WA, all-risk en diefstal scooterverzekering

Wil je je scooter echter beter verzekeren, dan kun je kiezen voor een uitgebreidere verzekering. Dit kan het geval zijn als je een nieuwe scooter of brommer gekocht hebt. De aanschafwaarde van een nieuwe scooter is groot, een all-risk verzekering is dan een goede optie. Hiermee is naast de schade die je zelf aan anderen aanricht ook schade aan eigen scooter gedekt. Gezien de hogere premie is het aan te raden een all-risk verzekering alleen te kiezen als je scooter of brommer nog een redelijke waarde vertegenwoordigd.

Diefstal is standaard bij WA verzekeringen niet meeverzekerd. Wil je je scooter of brommer toch verzekeren voor diefstal, dan zal daar een aanvullende verzekering of losse verzekering voor afgesloten dienen te worden. Kies je voor een WA verzekering inclusief diefstalverzekering, dan spreken we van een beperkt casco verzekering. Deze verzekering staat tussen de WA en all-risk verzekering in.

Dekking scooterverzekering

De dekking van scooterverzekeringen verschilt sterk per verzekeraar. Informeer daarom vooraf goed bij de verschillende verzekeraars naar de exacte voorwaarden, dekkingen en verschillende verzekeringen die ze bieden. Aandachtspunten zijn de eventuele verzekering voor opzittenden, schade aan je eigen scooter (en welke schade gedekt wordt) , het eigen risico en de eventuele vergoeding van helm, kleding en andere niet-scooter gerelateerde voorwerpen.

Scooter of brommerverzekering afsluiten

Direct een brommerverzekering afsluiten? Bij onderstaande verzekeraars kunt u terecht:

Inshared

Top