404 Not Found


nginx
telefoonverzekering – verzekering online afsluiten .eu
Ga naar de inhoud

telefoonverzekering

Heb je een nieuwe telefoon? Mobiele telefoons kosten tegenwoordig veel geld. Meer dan 500 euro neertellen voor een smartphone is geen uitzondering. In veel gevallen is het het duurste voorwerp wat men altijd bij zich draagt.
Een verzekering voor je telefoon is dus geen gekke gedachte. Met een telefoonverzekering is je smartphone voor een paar euro per maand verzekerd tegen schade en diefstal.

Dekking

Een verzekering voor mobiele telefoons dekt verschillende schadegevallen en diefstal. Waterschade wordt in de meeste gevallen niet vergoed. Veelvoorkomende schade als het breken van het display wordt vaak wel vergoed. Daarnaast bescherm je je telefoon met een telefoonverzekering ook voor diefstal.

Schadeclaim

Is je smartphone gestolen? Hem laten laten vallen en is het display gebarsten? Afhankelijk van de toestelverzekering die je hebt, krijg je (een gedeelte) van de schade vergoed. Je dient een schadeclaim in en de reparatie wordt vergoed. In sommige gevallen krijg je tijdelijk een leentoestel.

Phone banner

Alternatief voor telefoonverzekering

Een telefoonverzekering is niet altijd nodig. Veel inboedelverzekeringen dekken namelijk standaard al schades of kwijtraken. Uiteraard is dit wel sterk afhankelijk van het type inboedelverzekering en de bijbehorende polis. Let er daarbij ook op dat buitendekking aan staat zodat schade ontstaan buitenshuis eveneens gedekt wordt.

Meer weten over inboedelverzekeringen en de dekkingsmogelijkheden? Meer over inboedelverzekeringen

Overweeg of een telefoonverzekering de moeite waard is

Let wel op bij het afsluiten van een telefoonverzekering. Ben je over het algemeen zuinig op je toestel en doe je er geen gekke dingen mee, overweeg dan goed of je een telefoonverzekering wel de moeite waard vind. Een telefoonverzekering kost al snel een tientje per maand. Gekeken over de gemiddelde contractduur van twee jaar komt dit neer op een premie over de gehele gebruiksduur van het toestel van 240 euro. Maak je geen gebruik van je verzekering, dan kun je dus na twee toestellen (4 jaar, of 480 euro aan verzekeringspremie) al een nieuwe smartphone kopen. Kies dus weloverwogen voor een telefoonverzekering, het is geen voordelige verzekering.