Home / verzekeringenwoordenboek / WA verzekering

WA verzekering

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en wordt voornamelijk gebruikt als dekkingsvariant bij autoverzekeringen. Een WA verzekering is een minimale verzekering die iedereen dient te hebben als hij of zij een auto bezit.

Een WA verzekering heeft een minder uitgebreide dekking dan een WA+ verzekering of een All-risk verzekering. Bij de WA verzekering wordt uitsluitend schade gedekt die veroorzaakt wordt met het WA verzekerde voertuig. Schade aan het voertuig zelf wordt niet gedekt.

Een WA verzekering is de minst uitgebreide verzekering die voor auto’s beschikbaar is. Gezien de beperkte dekking en het ontbreken van dekking aan eigen voertuig wordt voor de WA verzekering meestal gekozen bij oudere auto’s. In de regel wordt een minimale voertuigleeftijd van 10 jaar gehanteerd. De verzekerde is echter vrij in het kiezen van het type verzekering. De 10 jaar wordt echter vaak aangeraden omdat de voertuigwaarde na tien jaar dermate gedaald is dat de kosten in geval van schade al snel dermate hoog oplopen dat het voertuig total loss is.

Top