404 Not Found


nginx
10 tips voor uw zorgverzekering – verzekering online afsluiten .eu
Ga naar de inhoud

10 tips voor uw zorgverzekering

Tips voor uw zorgverzekering

Een passende zorgverzekering afsluiten is voor velen een lastige opgave. Ieder jaar weer de vraag of overstappen voordeliger is of dat de dekking aangepast moet worden. Deze pagina bevat een tiental handige tips die u op weg helpen met het maken van een weloverwogen keuze.

Tip 10: Bekijk waarin uw kosten van vorig jaar zitten

Het is voor het afsluiten van een passende zorgverzekering van groot belang dat u duidelijk weet waar voor uw situatie de hoogste zorgkosten in zitten. Weet u precies voor welke soort zorg kosten gemaakt worden, dan kunt u deze specifiek verzekeren. Dit zal resulteren in lagere kosten voor uzelf.

Tip 9: Vrije zorgkeuze of niet

Let bij het afsluiten van uw zorgverzekering goed op de optie van vrije zorgkeuze. Biedt uw verzekering geen vrije zorgkeuze, dan is de kans groot dat u niet bij de arts terecht kunt die u zelf graag wilt. Mocht u waarde hechten aan inspraak in de keuze van behandelend arts, kies dan voor een verzekeraar die vrije zorgkeuze biedt. In onze zorgverzekeringvergelijker kunt u gemakkelijk alle zorgverzekeraars uitkiezen met vrije zorgkeuze.

Tip 8: Ieder gezinslid zijn eigen verzekering

Ieder gezinslid kan zich ergens anders verzekeren, sterker nog, vaak is het vele malen voordeliger ieder gezinslid een eigen zorgverzekering te laten afsluiten. Niet iedereen heeft dezelfde zorgbehoefte, de een heeft veel sportblessures, de ander heeft meer tandartskosten. Het loont ieder gezinslid een eigen verzekering te geven.

Tip 7: Collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering is vaak voordeliger. Dit komt doordat met een collectieve zorgverzekering veel mensen samen een verzekering afnemen. Hierdoor bent u als individu vaak voordeliger uit. Collectief verzekeren kan via uw werkgever of bijvoorbeeld een vereniging waarvan u lid bent. Bij bijvoorbeeld vergelijker Independer.nl kunt u collectief voordeel meenemen in de vergelijking. Daarnaast geeft deze vergelijker in sommige gevallen extra korting als u via hun de verzekering afsluit.

Tip 6: Overstappen loont

Vaak kunt u dezelfde verzekering bij een andere verzekeraar voordeliger krijgen. Overweeg daarom ieder jaar over te stappen naar een andere zorgverzekering. Uw behoefte aan zorg veranderd met de tijd, de beste aanbieder veranderd daarom ook. Let bij overstappen wel goed op of u zelf uw huidige zorgverzekering dient op te zeggen of dat de nieuwe verzekeraar dit voor u uit handen neemt.

Tip 5: Vergelijk!

Indepenter

Misschien wel de allerbelangrijkste tip: Vergelijk! Vergelijk alle zorgverzekeringen aandachtig met elkaar. Vergelijken kan met behulp van internet zeer nauwkeurig en gemakkelijk. Zorg wel dat u niet blind op de resultaten van de vergelijking afgaat. Bekijk altijd uitgebreid de voorwaarden van de uiteindelijk uitgekozen zorgverzekeraar. Vergelijken kunt u bijvoorbeeld bij Independer.nl of op onze eigen website.

   

Tip 4: Neem de tijd voor vergelijken

Neem vooral geen overhaaste beslissingen. Een zorgverzekering vaak een keuze waaraan u een jaar vast zit. Het maken van de juiste keuze is dus van groot belang. Goed oriënteren is dus van groot belang. Plan bijvoorbeeld een volledige dag in om rustig te kunnen kiezen en vergelijken. Op deze manier weet u zeker dat u een weloverwogen beslissing neemt. Deze dag zal zich zeker terugbetalen in kostenbesparing op premie en betere dekking.

Tip 3: Oriënteer en lees in op verzekeringsmarkt

De zorgverzekeringsmarkt is ingewikkeld. Iedere zorgverzekeraar biedt een andere dekking en andere vaktermen die vaak hetzelfde betekenen. Bekijk dus eerst welke aanbieders er zijn en welke eventueel in aanmerking komen voor u. Dit maakt de uiteindelijke keuze een stuk gemakkelijker!

Tip 2: Lees de voorwaarden en polis altijd goed door!

Heeft u uiteindelijk een goede keuze gemaakt met behulp van een vergelijker? Gefeliciteerd! Zorg er wel voor dat u de polisvoorwaarden en de dekkingen nog een keer goed doorneemt voordat u de verzekering definitief afsluit zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Tip 1: Bespaar op uw premie door een vrijwillig verhoogd eigen risico

Maakt u bijna nooit zorgkosten en verwacht u het komende jaar geen uitzonderlijke zorguitgaven? Dan is het vrijwillig verhogen van uw eigen risico de moeite waard. Standaard is het eigen risico over 2013 vastgesteld op 350 euro. Dit is het minimumbedrag dat aan eigen risico betaald dient te worden en is wettelijk vastgesteld. Wel kunt u zelf het eigen risico ophogen, met lagere premie ten gevolgen. U loopt het risico meer zelf te moeten bijdragen in geval van zorggebruik, maar betaald een aanzienlijk lagere premie in ruil voor het extra risico. Hoeveel u met een verhoogd eigen risico kunt besparen kunt u gemakkelijk zien in onze zorgverzekeringvergelijker.