Home / Zorgverzekeringen / Aanvullende verzekeringen zorgverzekering

Aanvullende verzekeringen zorgverzekering

Naast de basisverzekering, die voor iedereen geldt, heeft u keuze uit verschillende aanvullende verzekeringen. Deze aanvullende verzekeringen verschillen onderling behoorlijk en het is dan ook belangrijk dat u goed weet welke aanvullende verzekering u kiest. Dit is volledig afhankelijk van uw wensen en omstandigheden. Een aantal zorgverzekeraars eisen een medische keuring voor aanvullende verzekeringen. Verzekeraars FBTO en Menzis eisen geen medische keuring voor de aanvullende verzekeringen, dus dat kan beslist interessant voor u zijn.

Zorgverzekering 2012: basisverzekering

Voor iedereen geldt dat de basisverzekering verplicht is. Deze wettelijk verplichte basisverzekering dekt alle kosten voor noodzakelijke medische hulp, zoals huisarts en ziekenhuis. Daarnaast vallen de meeste geneesmiddelen, tandheelkundige hulp tot 18 jaar, kraamzorg, fysiotherapie tot 18 jaar ene zorgkosten voor chronische aandoeningen onder de basisverzekering. Zo bent u altijd verzekerd dat u een goede basiszorg krijgt.

Aanvullende zorgverzekering 2012

Een aanvullende verzekering is niet verplicht. U kunt zelf kiezen welke aanvullende verzekering voor u een goede aanvulling is op de basisverzekering. Daarentegen is de verzekeraar niet verplicht om u te accepteren voor een aanvullende verzekering. U kunt dus geweigerd worden voor een aanvullende verzekering als u al op leeftijd bent of een hoger gezondheidsrisico loopt in verband met uw huidige gezondheid.

Een aantal verzekeraars die geen medische keuring toepassen en waar u zich ongeacht uw gezondheidstoestand direct kunt verzekeren zijn o.a.: FBTO en Menzis.

Elke zorgverzekeraar biedt verschillende zorgpakketten aan. Dat hier onderling verschillen in zitten geeft u ook de mogelijkheid om voor u de beste aanvullende zorgverzekering te kiezen. Vergelijk gemakkelijk de verschillende aanvullende verzekeringen en u ziet eenvoudig welke aanvullende verzekering voor u het meest geschikt is. Een aanvullende verzekering kan voorzien in de kosten voor bijvoorbeeld uitgebreide tandartskosten, alternatieve geneeswijzen of hulpmiddelen zoals brillen.

Er zijn ook aanvullende zorgverzekeringen voor speciale doelgroepen. Zo zijn er zorgverzekeringen voor jongeren, senioren en vrouwen. Elke doelgroep heeft zijn eigen zorgbehoeften en daar spelen zorgverzekeraars slim op in. Zo hebben ouderen niets aan een aanvullende zorgverzekering met een kraampakket. Dit kan voor u als verzekeringsnemer interessant zijn, want zo betaalt u niet teveel voor zorg die u helemaal niet nodig heeft.

Aanbieders van Jongerenverzekeringen zijn o.a. Anderzorg, Menzis, Zekur, Zilveren Kruis.

Aanbieders van speciale vrouwenverzekering: Agis

Eigen risico zorgverzekering 2012

Bij elke basisverzekering geldt een eigen risico. In 2011 was het eigen risico € 170,00 per jaar. Het eigen risico voor 2012 is nog niet bekend. Daarnaast kunt u ook voor de aanvullende verzekeringen vrijwillig kiezen voor een eigen risico. Het eigen risico voor de aanvullende verzekering kan variëren van € 170,00 tot maximaal € 500,00 per jaar. Hoe hoger het eigen risico dat u kiest, hoe lager de maandelijkse premie bedraagt.

Omdat iedereen andere zorgbehoeftes heeft is het goed om zorgverzekeringen te vergelijken. Dit kan u veel geld besparen en zo weet u zeker dat uw zorgkosten goed gedekt zijn. Goed verzekerd zijn heeft u zelf in de hand!

Top