Home / Zorgverzekeringen / FBTO zorgverzekering

FBTO zorgverzekering

FBTO

FBTO zorgverzekeringen is onderdeel van Achmea, net als Zilveren Kruis, Centraal Beheer en Interpolis. Achmea is één van de grootste financiële dienstverleners in Nederland. FBTO bestaat al sinds 1956 en staat voor Friese Boeren en Tuinders Onderlinge. Sinds 1956 is er veel veranderd en is FBTO enorm gegroeid. FBTO vindt het belangrijk dat verzekeren eenvoudig is voor haar klanten en dat de verzekeringen aansluiten bij de belevingswereld van de klanten. Dus als u niet van gedoe houdt, dan bent u bij FBTO aan het juiste adres.

FBTO zorgverzekering

FBTO logo

FBTO is een van Nederlands grootste zorgverzekeraars. Uniek is de opbouw van de FBTO zorgverzekering. U kiest hierbij namelijk voor een verplichte basisverzekering met daarbij aanvullende modules die zelfs gedurende de verzekering nog aan te passen zijn!

Basispremie

De basispremie voor 2016 is bij de FBTO zorgverzekering vastgesteld op € 94,25 per maand. Deze premie is de minimale premie die u betaald om bij FBTO verzekerd te zijn met het verplichte eigen risico van € 385.

Declaraties

FBTO biedt met hun zorgverzekering een handige dienst aan waarmee gemakkelijk kosten gedeclareerd kunnen worden. De verzekeraar heeft hiervoor namelijk een smartphone app (Android en iPhone / iPad) beschikbaar waarmee u handig en snel uw declaraties kunt indienen. Geen smartphone of tablet? geen probleem, bij FBTO kunt u ook online via de website of via de post een declaratie indienen bij de FBTO zorgverzekering.

Modules

FBTO werkt met aanvullende modules voor uw zorgverzekering. Deze modules zijn ieder moment aan of uit te zetten en gaan in per volgende maand. Deze aanvullende modules zorgen ervoor dat u zelf uw FBTO zorgverzekering kunt samenstellen die precies past bij uw situatie.

FBTO zorgverzekering

De basis zorgverzekering van FBTO vergoedt alle door de overheid bepaalde medische kosten, zoals huisartsenbezoek, ziekenhuisopname en medicijnen. De basis zorgverzekering van FBTO is een restitutie verzekering. Maar FBTO heeft wel contracten met huisartsen, ziekenhuizen en overige zorgaanbieders, zodat de kosten zo laag mogelijk gehouden kunnen worden. Kiest u een zorgverlener waar FBTO geen contract mee heeft, dan ontvangt u een marktconforme vergoeding.

FBTO aanvullende zorgverzekering

FBTO biedt een aantal aanvullende modules op uw basis zorgverzekering. U kunt deze modules elke maand zelf aan- of uitzetten. Bovendien zijn uw kinderen tot 18 jaar automatisch meeverzekerd voor de aanvullende modules die voor de ouders zijn afgesloten.

Aanvullende zorgverzekering modules van FBTO

  • Alternatieve geneeswijzen
  • Buitenland
  • Calamiteiten
  • Gezichtszorg en Orthodontie
  • Gezinsplanning
  • Therapieën
  • Extra Zorg
  • Tandheelkundige hulp volwassenen

Aanvullende module Alternatieve geneeswijzen

In deze aanvullende module ontvangt u o.a. een vergoeding voor homeopathie, accupunctuur, antroposofische- en zelfzorggeneesmiddelen. Behandelingen bij een alternatieve genezer worden vergoed als deze is aangesloten bij een beroepsvereniging die vermeld staat op de Beroepsverenigingenlijst van FBTO.

Aanvullende module Buitenland

Normaal gesproken bent u met de basis zorgverzekering verzekerd tegen medische kosten in het buitenland, maar dan wel tegen de tarieven die gelden in Nederland. Maar de tarieven kunnen in het buitenland nogal verschillen. Met de module Buitenland bent u verzekerd tegen de geldende tarieven van medische behandelingen in het buitenland. Ook vaccinaties vallen onder deze module.

Aanvullende module Calamiteiten

De Calamiteiten aanvullende module dekt allerlei kosten die voortkomen uit ongelukken. Kleine, maar ook grote ongelukken. Zodat u niet onverwacht voor hoge kosten komt te staan.

Aanvullende module Gezichtszorg en Orthodontie

In deze module vallen vergoedingen voor bijvoorbeeld brillen, lenzen en beugels. Ook het laseren van ogen wordt vergoed. Daarnaast zijn er ook vergoedingen voor o.a. huidtherapie, elektrisch ontharen, acne behandeling en eventuele kosten voor een gehoorapparaat of pruik. In deze module vallen ook vergoedingen voor een aantal plastische chirurgie ingrepen, zoals borstverkleining en correctie van oorstand of bovenoogleden.

Aanvullende module Gezinsplanning

Mocht u een kinderwens hebben, dan is deze module een aanrader. Onder andere kraamzorg, kraampakket en anticonceptiva worden (deels) vergoed. Ook het laten maken van een nekplooimeting of pretecho valt in dit pakket.

Aanvullende module Therapieën

De Therapieën module biedt u extra zekerheid als het gaat om vergoedingen voor o.a. psychologische zorg, stottertherapie, fysiotherapie en pedicurezorg. Daarnaast is er in deze module ook kosten voor ADHD medicatie opgenomen. De hoogte van de vergoeding kunt u zelf aangeven.

Aanvullende module Extra Zorg

In de Extra zorg module zijn vergoedingen opgenomen voor o.a. medische kosten van een topchirurg in het buitenland, sportkeuringen en gezins- en mantelzorg.

Aanvullende module Tandheelkundige hulp volwassenen

Voor goede gebitsverzorging biedt FBTO de aanvullende module Tandheelkundige hulp Volwassenen. U kiest zelf voor een maximum bedrag aan vergoeding, zodat u verzekerd bent tegen deze kosten. Alle kosten voor tandheelkundige behandelingen wordt dan 100% vergoed tot dat u het door u gekozen maximumbedrag bereikt.

Voor een aantal aanvullende modules, zoals de Tandheelkundige hulp Volwassenen geldt een wachttijd. Dit houdt in dat u niet direct gebruik kunt maken van deze modules tot er een bepaalde periode verstreken is. Houdt hier rekening mee als u bepaalde kosten verwacht.

Bij FBTO is geen medische keuring nodig, ook niet voor de aanvullende modules. Dat is wel zo prettig.

Top