Home / Zorgverzekeringen / Menzis zorgverzekering

Menzis zorgverzekering

Menzis staat bekend als een goede zorgverzekeraar die uw belangen behartigd. Naast zorgverzekeringen kunt u bij Menzis ook reisverzekeringen afsluiten. Doordat ze geen breed pakket hebben, zijn ze wel gespecialiseerd in de verzekeringen die ze in het pakket hebben.

Menzis zorgverzekering

Bij Menzis kunt u kiezen uit twee basis zorgverzekeringen: Menzis ZorgVerzorgd en Menzis ZorgZo. De Menzis Zorgverzorgd polis is een naturapolis. Bij deze polis kiest u zelf uw zorgaanbieder, maar bij voorkeur uit de groep met zorgaanbieders waar Menzis een contract mee heeft. Uw zorgkosten worden dan direct overgemaakt aan uw zorgaanbieder, zodat u er zelf geen omkijken naar heeft. Mocht u toch gebruik maken van een zorgverlener waar Menzis geen overeenkomst mee heeft, dan moet u de rekening eerst zelf betalen en ontvangt u achteraf een vergoeding. Kiest u voor het Menzis ZorgZo basispakket, een restitutiepolis, dan kiest u ook zelf uw zorgverlener. De vergoeding die u ontvangt voor zorgkosten is gelijk aan het in Nederland gebruikelijke tarief. Mocht het tarief hoger zijn, dan betaalt u zelf het verschil.

Menzis aanvullende verzekering

Menzis biedt u vier verschillende aanvullende verzekeringen waaruit u kunt kiezen. ExtraVerzorgd 1, 2, 3 en 4. Zo kunt u precies kiezen voor het pakket dat, naar uw mening, voldoende zorg biedt. Naast de standaard aanvullende pakketten kunt u ook kiezen voor een aanvullende tandartsverzekering, ook hier heeft u de keuze uit vier pakketten: TandVerzorgd 1, 2, 3 of 4.

ExtraVerzorgd 1

In het ExtraVerzorgd 1 pakket zitten (gedeeltelijke) vergoedingen voor behandeling bij een fysiotherapeut, alternatieve behandelwijzen en geneesmiddelen en eerstelijns psychologische zorg.

ExtraVerzorgd 2

Naast de vergoedingen uit het ExtraVerzorgd 1 pakket ontvangt u in het ExtraVerzorgd 2 pakket ook (gedeeltelijke) vergoeding van kraamzorg, kuurreizen, sterilisatie, mantelzorg en voorbehoedsmiddelen.

ExtraVerzorgd 3

In het ExtraVerzorgd 3 pakket zitten dezelfde vergoedingen als in de voorgaande pakketten, alleen bent u verzekerd tot een hoger maximumbedrag. Daarnaast zijn er ook vergoedingen voor de kosten van diabetes en ergotherapie.

ExtraVerzorgd 4

Ook het ExtraVerzorgd 4 pakket omvat dezelfde behandelingen als in de voorgaande pakketten, maar het maximum bedrag is alleen nog hoger. Aanvullend zijn nog (gedeeltelijke) vergoeding voor dieetadvisering, ooglaseren en persoonlijke alarmeringsapparatuur. Met het ExtraVerzorgd 4 pakket bent u maximaal verzekerd.

Voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar heeft Menzis ook een speciale jongeren zorgverzekering. Zorgkosten zoals fysiotherapie, sportmedisch advies en tandarts worden vergoed.

Menzis TopZorg

Menzis TopZorg zorgt voor extra goede zorg bij specifieke aandoeningen. Met TopZorg kun je snel terecht in het ziekenhuis, goede informatie ontvangen en de behandelen krijgen van zeer goede kwaliteit. Over de kosten hoeft u zich geen zorgen te maken, want voor de TopZorg hoef je geen aanvullende verzekering af te sluiten. Dat is gewoon de extra zorg van Menzis.

Menzis heeft een aantal strenge eisen gesteld aan de behandelingen die vallen onder de TopZorg. Daarom zijn er een aantal ziekenhuizen die deze TopZorg behandeling kunnen geven. Er is zelfs een Menzis Zorgadviseur die voor u de afspraken kan regelen en uw contactpersoon blijft gedurende het behandeltraject.

De speciale TopZorg is beschikbaar voor de volgende aandoeningen:

  • TopZorg amandelen
  • TopZorg borstkanker
  • TopZorg hernia
  • TopZorg heupartrose
  • TopZorg knieartrose
  • TopZorg liesbreuk
  • TopZorg meniscus
  • TopZorg slaapapneu
  • TopZorg spataderen
  • TopZorg staar

Zorgadvies Menzis

Bij Menzis houdt zorgen niet op bij het vergoeden van kosten. Ook voor advies kunt u terecht bij Menzis. Vragen over thuiszorg, mantelzorg en advies bij het vinden van een zorgverlener als u net verhuist bent zijn allemaal vragen die u kunt neerleggen bij de Menzis zorgadviseur.

Top