Home / Zorgverzekeringen / Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekeringen 2023 vergelijken

Ieder jaar krijgt Nederland de kans om over te stappen van zorgverzekering. Vaak kan overstappen veel geld schelen in de premie. U kunt dus het beste ieder jaar uw zorgverzekering vergelijken met de verschillende andere verzekeraars. Kijk daarom snel of u ook geld kunt besparen!

Vergelijk zorgverzekeringen

Onderstaande zorgverzekeringvergelijker vergelijkt Nederlands grootste zorgverzekeraars op prijs en dekking. Overstappen kan tientallen euro’s per maand schelen op uw zorgpremie. Vergelijk dus snel de verschillende zorgverzekeraars en stel uw gewenste zorgverzekering met eventuele aanvullende dekkingen samen. U ziet gelijk helder en inzichtelijk de premies van alle grote zorgverzekeraars.

Zorgverzekering vergelijker

Wilt u overstappen naar een voordelige zorgverzekering met de beste dekkingen? Vergelijk de verschillende zorgverzekeringen en vind de beste zorgverzekering voor uw situatie! Onderstaande vergelijker bevat alle grote zorgverzekeraars van Nederland. Hiermee kunt u dus in één keer de beste zorgverzekering vergelijken!

Zorgverzekering vergelijken – 2023

Bovenstaande tool vergelijkt zorgverzekeringen voor het jaar 2023. In de vergelijking zijn de populairste verzekeraars meegenomen. Deze zorgverzekeraars zijn onder andere wettelijk verplicht een eigen risico in rekening te brengen van minimaal 385 euro over het jaar 2023. Dit bedrag staat sinds een aantal jaren vast.

Eigen risico zorgverzekering

Het eigen risico is het gedeelte van de vergoede zorg waarvan gebruik gemaakt wordt gedurende het verzekerde jaar wat de consument zelf moet betalen. Met andere woorden, niet alle behandelingen worden volledig vergoed. Een bezoek aan de huisarts wordt door vrijwel iedere zorgverzekering vergoed. Gaat u echter gebruik maken van specialistische zorg (behandelingen in het ziekenhuis bijvoorbeeld of extra tandartsbehandelingen), dan kan het zijn dat de eerste 385 euro die aan kosten gemaakt worden uit eigen zak betaald worden. Het eigen risico is bij iedere zorgverzekering minimaal 385 euro, het door de regering wettelijke bepaalde minimum eigen risico. Alle verzekeringen in bovenstaande zorgverzekering vergelijken tool hebben het eigen risico van 385 euro, dat in sommige gevallen naar boven bij te stellen is. Wanneer voor dit aanvullend eigen risico gekozen wordt (wat in de meeste gevallen maximaal 500 euro is; het totale eigen risico komt dan dus uit op 885 euro) zal de maandelijkse premie dalen.

Aanvullende verzekeringen

Uw zorgverzekering biedt standaard een vergoeding voor bepaalde behandelingen aan. Mocht u zich in een risico-groep bevinden (door een chronische aandoening) of beoefend u risico-sporten, dan zou het mogelijk kunnen zijn dat bepaalde behandelingen niet vergoed worden (sportblessures bijvoorbeeld). Het kan dan verstandig zijn extra aanvullende verzekeringen te nemen bij uw basispakket. Iedere zorgverzekering vergoedt standaard een ander pakket aan behandelingen. Zoek dus zeker voor u definitief een verzekering afsluit uit of u eventueel aanvullende pakketten nodig denkt te hebben. De zorgverzekering vergelijken tool heeft beperkte mogelijkheid de aanvullende verzekeringen weer te geven.

Top